torsdag 23 december 2010

Sugen

Jävlar vad jag längtar till nyår nu.. Sitter å laddar nu med bloggar och tidningar. Sen ska min kompis Lovisa köra igång också så vi kommer att hjälpa varann. Ska bli skitkul.

måndag 13 december 2010

söndag 12 december 2010

Varför?

Jag förstår inte vad jag har gjort tokigt, jag har inte gjort nåt jag inte har gjort tidigare men ändå så går det så här..
Igår när jag vägde mig så hade jag gått upp 300gram och ville se hur det var idag innan jag bloggade, men har gått upp 100gram till. Tidigare har jag tappat varje dag första veckan. Enda jag kan tänka mig är ananasen tå tacobuffen jag har ätit båda dagarna på stan. Att dom kanske har gått från ananas i juice till i sockerlag. Har ju tagit ananasen som min frukt om dan som en del säger är okej. För tacosen blir så mycket bättre. Men inge mer sånt nu då. Har tänkt laga mer mat hemma ändå så, har bara inte idats över helgen. Har ätit ägg o bacon som vanligt till frukost.

Nåväl..

Kom till mina första "hinder" igår, och idag. Körde kompisar igår i taxin som ska flytta till hus på fredag. Dom prata om att jag skulle komma ut dit å, ni vet, äta, dricka å må bra. Men vad jag ska jag dricka? Man är inte så social nu..
Sen ska jag på adventsfika idag i Bodbyn. Såg på Preen-macken jag har brevid att dom sålde Julmust Light. Får smutta på den å titta på alla som stoppar i sig gofika.. :(

Man borde låsa in sig å inte umgås med andra än taxikunderna nu under dieten..

Imorgon bitti blir det lite sovmorgon för jag måste på verkstan med taxametern, passar ju bra när jag har tänkt mäta mig.
Men man tappar motivationen nu när man går åt fel håll i viktminskningen.. :(

torsdag 9 december 2010

Mammas mat är fortfarande bäst..

Jomenvisst.. 5,6kg lättare nuförtiden.. Känns fint.. Går med en rasande fart. Med det här tempot så finns inte Tomas till sommarn.. :)

Lyckades med frukosten till å me.. Bacon å ägg, what a shocker! . Nu när jag kom hem, 12h senare var 2 spisplattor fortfarande på.. Ooops lixom..

Hamnade på en sjukresa idag till Sollefteå. Lite kul. Så då fick man ju mammas mat igen. Samma som igår. inte fel alls.. Hann även hälsa på hos Charlie å skoja lite med söt-William. Å sen när det var läggdags så drog jag vidare mot Tom o Maria. Där var det hockeykväll men Modo låg under med 0-3 så, det här är lite kul, alla 4 satt med varsin telefon och spelade samma spel.. Angry Birds. Så jag kunde ju inte vara sämre, tog fram min å joina.. 5 vuxna, sitter tillsammans å spelar samma spel.. Socialt värre.. Sen uppöver å körde 2 körningar å sen hem. Lämplig dag.

Tjo

onsdag 8 december 2010

Mammas mat smakar bäst.

Jo, imorse var man inte sugen på att jobba.. Skulle börja lite senare så jag kunde köra en stund ikväll istället, mycke flyg på onsdagar. Men jag kom inte ut förns 0730.. Tänkte att dagen får väl bli skit då.. Men det löste sig.

Iddes inte göra nå avancerad frukost så jag tog köttfärsen jag hade sen igår. Men vitlök till frukost.. Njaa.. Nåväl, vart ju mätt iaf.
Vid 10-snåret så fick jag en budkörning ner till Övik. Trevligt värre. Var å hälsa på en kompis å sen hem till mor o far. Överraskade dom lite. Lånade pappas rakapparat för den är mycke skönare än min när man är för skäggig, som jag var.., Under tiden så lagade mamma till lite lunch. 2 stekta ägg, halvt paket bacon och lite stekt lök. Åsså lite rivna morötter som hon blandat in lite äpplen i. Skitgott! Varför blir inte det jag lagar så gott för..?
Sen upp te Umeå och tampade på te 1930. Sista körningen var en flygtaxi till Vännäs, så det blev en bra dag ändå.

Nu sitter jag å tittar genom min gamla externa hårddisk som jag trodde var förlorad men som min datanörd till brorsa har räddat livet på. Många bilder där som jag saknade. Från resor o fester å annat. Mycket roligt. Tack kära bror!

Var inte så hungrig ikväll så jag köpte choklad.. På Statoil i Vännäsby har dom Trocadero Light också, smakar väldigt likt original.

Jo! Tappat 1,1kg till. Så, 3,3kg totalt.

tisdag 7 december 2010

En början iaf

Vägde mig i morse, har tappat 2,2kg redan. Nog för att det är ba typ vätska men det är en start. Känns fint.

Blev ägg å bacon te frukost. 2 stekta ägg och ett paket bacon. Hade vissa bekymmer att hålla mig till lunch vid 10 men med lite hjälp av en 33as svartcola så funka det med. Idag hade Droskan fläsk med löksås, en liten favvo så det vart lite fest. Lite trevligt att äta på Droskan, idag var vi 12st Umetaxiförare som satt tillsammans vid ett långbord. ibland kan det var kul att lyssna på lite skitsnack o rykten, bara det inte blir för mycket.
Framåt eftermiddan fick det bli en liten 70s Marabou och en halvliters svartcola.

Har tänkt nu med min diet att CocaCola Zero och Pepsi Max är tillåtet. Det är ju inga kolhydrater o sånt, det är väl aspartamet man ska undvika kanske. Å sen är du ju inge vidare att man inte riktigt blir av med sockersuget när man dricker det där. Men jag har ingen stress och så att jag håller mig till det här nu så måste jag, känner jag, inte vara så strikt. Funlight gäller det samma för. Köpte en flaska idag. Borde väl dricka vatten men hur kul är det.. Sen blir jag så fort kissnödig av vatten också, mer än annan dryck. Å det är inge praktiskt när man kör taxi.

Sen har vi ju det här med choklad.. Det är även där, praktiskt, att kunna ta sig när man kör taxi. För annat som erbjuds på mackar mest är ju typ skinka, korv eller grönsaker. Eller kanske frukt. Men en chokladbit å Cola stillar hungern en bra stund. Sen är det ju ok att i små mängder äta mörk choklad på lchf. Det är ju bara 70%ig Marabou jag talar om. Sen funkade det sist förra vintern också. Som sagt, lite utsvävningar måste jag kunna göra så att det inte skiter sig.

Slutade vid 18 idag, lämpligt med 12h. Fått ihop 27h nu på 2dagar. Var och handlade på ICA Teg. Sen hem å gjorde maten. Blev ju till å med gott, trots att jag var kocken.

Gul lök, röd lök och purjolök, sen 400gr nötfärs. Sen i med tacokryddblandning, krossade tomater, röd paprika, creme fraiche, grädde, gul paprika, och tacosås. Men den kokar man bort smaken på. Sen servera med riven ost och creme fraiche. Skitgott och fet.. :) Tacokryddorna är väl kanske inte Lchf-optimerat men det bju jag på. Kan inte krydda..

Så nu sitter man här, paltkoma råder. Har kvar på spisen så det blir lunch å middag imorrn.

Tro vad vågen säger imorrn.. Förra gången så gick jag ner 8kg första veckan..
Tjo

måndag 6 december 2010

Koka ägg? Jag? Näru, det får nån annan göra..

Som sagt, tydligen så klarar jag inte av att koka ägg.. Skulle ju börja dagen med att äta ägg å hamburgerkött. Ja, åsså lite bregott. Men jag börja ana oråd när jag skala äggen jag kokade igår, dom var som lite mjuk.. Det rann om gulan.. Så dom fick man ju slänge.. Tydligen så ska man ha i dom i 7min till..
Så det var bara att ta fram stekpanna å stek på 2 ägg istället. Vilket ju är godare men jag hade hoppats på att slippa det så tidigt på morron. Till det blev det 2 skivor hamburgerkött.

Sen har det vare fullt upp idag. Kom precis hem, fått ihop 15h arbetsdag.
På förmiddan så blev det en 50cl svartcola och till lunch stekt kyckling å gräddsås med lite sallad, på Droskan. Dom verkar ha nån förkärlek till denne gräddsåsen, man får den till allt. Till å me te pannkakan tror jag.. :)

Hade tänkt å ge mig framåt femtiden så man skulle hinna te IKSU för premiärpasset, men tji fick Tomas för jag åkte på en budkörning te Lycksele. Så då fick det bli en 70% Marabou och en svartcola till så jag int skulle dö av svält i dom lappländska skogarna. Lämna lämpligt nog godset, ett modem, på ICA i Lycksele så då köpte jag mig en grillad kycklingklubba som man åt breve pumpen på Shell nästgårds. De e som smidigt med dom där klubborna. Bara att ta lite papper från macken som man har å hålla i å det är ju inge fel på smaken. Fina mellanmål de, de blir det mer av.

Jo! Jag vägde mig ju imorse med.. Skitkul.. 134kg... Å så mätte jag mig å. Ja tänk, det blir å väga sig varje dag, för det är ju så roligt. Men mätningen blir varje måndag morron. För det är mindre roligt. Nä, men det blir så tjatigt annars, mäta millimetern..

Så nu ska jag diska frukosten så man slipp göra det med ett öga öppet imorrn bitti. Då blir det stekta ägg å bacon. Grejer det!
Tjo

söndag 5 december 2010

Välkommen

Jag heter Tomas och bor i Umeå. Är 31år, bor själv och jobbar inom taxi. Jag har startat den här bloggen för jag vet att den kommer att stödja mig och hjälpa mig med motivationen jag behöver för att klara av att gå ner i vikt och komma i form.

Jag ska köra enligt LCHF-metoden. Vilket i mitt fall kommer att innebära att, eftersom jag är kass på matlagning, kommer att bestå mest utav ägg, köttfärs och kycklingrätter.

Jag har gått på lchf tidigare så jag vet att det funkar jättebra för mig. Jag väger nu ca 132kg och vill ner under 80kg. Har så länge jag minns haft övervikt så det skulle vara underbart att känna sig smal igen.

Kommer även att träna hårt. Det kommer att bli 5-6pass i veckan på IKSU här i Umeå. Väldigt trevligt gym. Störst i Sverige säger dom. Finns då allt jag nånsin kommer att behöva. Jag tränade förra vintern enligt ett schema en pt gav mig, kommer att fortsätta med det eftersom det funkade och gav resultat. Det innebär träna 3 dagar, vila 1 och sen 3 igen. 20-30min på crosstrainern och sen varannan dag överkropp och varannan dag överkropp. Jag har en kropp som verkar svara fort på styrketräning så det ska bli intressant.

Mitt slutgiltiga mål, eller dröm kanske, är att ha en väldeffad kropp, inte så mycket stora muskler utan mer lean. Väga 70-80kg. Finns en skådespelare som jag gillar, alltså hans fysik. Men jag lägger inte upp halvnakna killar på min blogg.. :)Men man kan alltid googla Cam Gigandet..

Jag ska börja med det här imorgon. Dom berömda måndagarna, har "börjat om" många gånger på såna.. Så imorrn bitti blir det vägning och mätning. Sen efter det kommer jag att skriva här varje måndag mina framgångar. Ska bli kul.

Tjo!